Torsdagens match är den nionde i serien för Vimmerby IF, men egentligen är det den 13:e omgången som spelas. Mötet med Jitex skulle ha avgjorts i juli, men har tidigarelagts. Det innebär tre raka bortamatcher för VIF, som ännu inte tagit någon poäng när laget har varit på resa.

– Jag kan inte sätta fingret på vad det beror på. Det ska inte betyda så mycket egentligen. Vi försöker inte spela annorlunda, vi försöker spela samma spel, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Vimmerby IF mötte Jitex hemma i premiären och stod då upp bra mot seriefavoriten. Anna Karlsson nätade för VIF i 1–3-förlusten.

Vad minns du av den matchen?

– Vi spelade bra försvarsspel och kunde störa dem rätt högt. Första halvtimmen var vi minst lika bra som dem och skapade flera chanser. Det var en bra prestation från vår sida, säger Jonas Karlsson.

Inför matchen huserar Jitex på en femteplats i tabellen med 15 poäng. VIF dansar på nedflyttningsstrecket på sin niondeplats med sex poäng.

– Vi måste åka dit och tro på det, vi tullar inte på inställningen. Laget har krigat som sjutton i de senaste matcherna. Nu måste vi bygga vidare på det.

Vimmerby IF saknar ett antal viktiga spelare inför matchen. Nathalie Johansson och Alicia Strand är båda skadade. Även Stina Kägo Bragsjö står över matchen och Maria Anspach är bortrest.