– Det var 1–1 med mersmak. Man är lite besviken över att vi inte fick med oss alla tre när det blev som det blev, säger tränaren Rickard Johansson.

ÅFF inledde stabilt på Harlyckans IP i Helsingborg och bara några minuter in i premiären prickade Ludvig Holmertz stolpen.

Hemmalaget jobbade sig dock in i matchen allt mer och efter en halvtimmes spel fick man ett kanonläge att ta ledningen på ett friläge, men rutinerade Henrik "Fimpen" Gustavsson räddade.

1–0-målet skulle dock inte dröja länge för i anfallet efter nickade Emil Åberg bollen förbi en chanslös "Fimpen" i ÅFF-målet.

Bortalaget kom dock igen starkt i den andra halvleken.

– Vi kände redan under de sista tio minuterna i första halvlek att vi var starkare och orkade mer. Sedan gjorde vi en riktigt bra andra halvlek och hade två-tre riktigt bra chanser, förutom målet, säger Rickard Johansson.

Målet ja. Det kom i den 73:e minuten då Alem Plakalo höll sig framme på Ludvig Holmertz hörna.

1–1 stod sig sedan matchtiden ut, trots att ÅFF hade några bra lägen att avgöra. Bland annat missade Oskar Stejdahl en straff i slutet.

Resultatet gav ÅFF-tränaren Johansson blandade känslor. En poäng mot ett lag man var chanslöst mot både hemma och borta i fjol hade han så klart tagit på förhand. Men med tanke på den missade straffen i slutminuterna smög sig även besvikelsen på.

– Enligt alla förhandstips ska det skilja 12-13 placeringar, höll jag på att säga, mellan Eskilsminne och oss. Så på det sättet var det här en bra premiär. Vi vill motbevisa vad alla tycker och tänker, säger Rickard Johansson.