Mest snack inför lördagens V75-tävlingar på Mantorp handlade om stjärnan Who´s Who, som imponerade stort på Solvalla för en tid sedan. Favoriten valde att lägga sig långt bak i fältet när det blev rejäl körning i början. Inte förrän i början på sista bortre långsidan började Who´s Who att röra på sig.

Då var det för sent.

En sylvass spurt räckte inte för att besegra Racing Mange, där kusken Joakim Lövgren gjorde ett utmärkt lopp.

Artikelbild

– Jag var lite orolig för att gå i ledningen på grund av vinden. Racing Mange är en allround häst, men jag tycker att andra hästar hade mer fördel av distansen, sa Joakim Lövgren, som gillade den långa distansen, 2 640 meter.

– Tjusningen med långa lopp är att vi blir belönade när det blir rätt och avslöjade när det blir fel. På så sätt är det en större utmaning med långa lopp. Idag hade vi det lilla flytet och bitarna föll på plats. Mange är tillräckligt duktig för att utnyttja det, sa Joakim Lövgren.

Minnestads El Paso, som Corren skrev om i lördagstidningen, var en av favoriterna i den femte V75-avdelningen och kämpade tappert utvändigt ledaren – men fick ge sig på upploppet för segrande Mack Dragan och Carl Johan Jepson, som sa:

– Hästen är otrolig, det är helt fantastsikt att vara med på hans resa.

Artikelbild

Om loppet tyckte han:

– Mack Dragan kändes lite seg på bortre långsidan, men när jag vek ut på upploppet så tog han i sådär som man vill att han ska göra. Han springer som en ormkrok men har en enorm löpskalle.

Minnestads El Pasos ägare Mats Wennerholm från Vadstena var trots tredjeplatsen mycket nöjd.

– Imponerade lopp, vilken kämpaglöd han visar. Jag är jättenöjd. Han spelar apa i värmningen som vanligt men skärper till sig när det väl blir lopp.

Vilken blir nästa uppgift?

– Det är Rebecca (Dahlén, kusk och den som nu har hand om hästen) som bestämmer. Jag litar helt på henne, sa Mats Wennerholm.

Hans andra V75-häst, Minnestads Ecuador, är också på gång igen.

– Om några månader hoppas jag att han kan vara med, sa Mats Wennerholm.

V75-tävlingarna inleddes med Ina Scots ära, där Stefan Melanders Thrust Control var tungt favoritspelad. Hästen, med Björn Goop i sulkyn, gjorde heller ingen besviken när han vann på ett imponerande sätt före en hårt kämpande Brothers N.Arms och Kevin Oscarsson.

– Jag profiterade på att det var körning från början. Det kändes bra för vår del, trots att vi fick en tuff löpning. Han var jätteduktig och gick i mål med krafter kvar, sa Björn Goop i segerintervjun.