Vimmerby IF ställdes mot Eneby BK på hemmaplan under lördagen i vad som var en mycket vikti match för VIF. Man kom från en tung derbyförlust mot Högsby senast och behövde ta en seger för att inte fastna i botten av division tre.

Det gjorde man också. Mohammed Ibrahim gav VIF ledningen efter 20 minuter på ett friläge framspelad av Rickard Thuresson. Eneby stack upp och hade ett farligt läge i den första halvleken på nick, men då stod VIF:s målvakt Gustaf Johansson för en fin räddning. 1–0 stod sig till halvtidsvilan.

– Vi ligger lite galet positionsmässigt i första halvlek och det ser lite lurigt ut. Inför den andra halvleken gick vi ner till 4-4-2 för att få ett bättre presspel på deras mittbackar, säger Johan Carlsson.

I den andra halvleken var det Eneby som hotade mest men utan att komma till några riktigt farliga lägen. Bortalaget fick med sig flera hörnor men ingen av dem gav resultat. Annars var det ett Eneby som mestadels såg desperata ut och slog långbollar. Men det hade VIF:s duktiga innerbackspar Markus Ahl och Oskar Bergman inga problem med. Det dröjde till den 87:e minuten innan vi skulle få se ett till mål.

Inbytte Jonatan Fält Öhr kom runt på sin vänsterkant och hittae Mohammad Jafr med ett inlägg. Jafr tog ned bollen och drog ett otagbart vänsterskott bakom Enebys målvakt. Där och då kändes matchen punkterad, men Enebys Alexander Kaya såg till att skapa lite nerv i matchen med sitt 2–1-mål på tilläggstid. VIF höll dock undan och inkasserade tre poäng.

– Vi var väl värda det här efter några tunga nederlag, säger Carlsson och fortsätter:

– I dag vinner vi rätt mycket närkamper. Sedan så gör vi fem byten utan att det märks och det är klart att det underlättar när hela truppen är frisk och tillgänglig.

Johan Carlsson berömde hela backlinjen.

– Markus Ahl och (Oskar) Bergman gör ju inte ett misstag. Jag vet inte ens hur Bergman löser saker och ting ibland, skrattar "JC" och tillägger:

– Tage (Falk) och Ludwig (Strömbom) gör det jättebra också. Sedan jobbar alla hårt överlag.