När det stod klart att skyttedrottningen Nathalie Johansson skulle missa resten av VIF:s säsong efter en allvarlig knäskada undrade nog många vem som skulle kliva fram och göra målen istället. Kanske är det yttermittfältaren Maria Anspach som kan axla den rollen. Hon gjorde två mål i VIF:s senaste match och står nu på fyra mål totalt i division ett, vilket också gör henne till lagets bästa målskytt i serien.

– Jag känner att jag måste sätta dit bollen när jag väl får chanserna för jag kan inte skapa lika mycket som ”Natta”. Det är klart jag sätter mer press på mig själv nu när hon är borta och om jag bränner ett läge så syns det i slutresultatet, säger Maria Anspach.

Vimmerby IF-tränaren Jonas Karlsson beskriver yttermittfältarens roll i laget och tycker att man kan få ut mer av henne.

– Hon är en speedkula som har väldigt mycket fart och vilja och som gillar att springa på kanten och få bollen i djupled på kanten. Vi ska försöka utnyttja henne mer än vi gjort hittills, säger han.

Maria själv vill dock inte dra för stora slutsatser om sig själv efter förra matchen.

– Det är ren tur att jag lyckas, säger hon med ett skratt.

Inför kvällens bortamatch mot Mariebo vill Anspach se att laget behåller samma energi som vanligt men att man försöker hålla bollen på backen.

– Vi ska ha kvar den goda känslan som vi egentligen alltid har haft. När vi väl rullar boll och vill framåt så är vi riktigt bra men det är inte roligt att spela ”tjongfotboll”. Vi måste lära oss mer av hur andra lag spelar, tycker jag.