Karl-Viktor Söderquist har en mycket stark säsong i ryggen. Han var en av Vimmerbys bästa spelare i match efter match.

Men det blir alltså ingen fortsättning i VIF – trots att ”KV” skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben för bara ett par veckor sedan.

Anledningen är att Söderquist ska flytta till Jönköping efter årsskiftet och utbilda sig till sjuksköterska. Det rapporterade Dagens Vimmerby i torsdags kväll.

Till VT/KP-sporten säger Vimmerbys sportchef Johan ”JC” Carlsson att beskedet inte kom som någon chock.

– Nej, vi visste att ”KV” hade sökt en utbildning i Jönköping och väntade på besked. Vi har hela tiden varit inställda på att det kunde bli så här.

Hur känns det att han lämnar?

– Självklart är det synd. Den gångna säsongen var ”KV” vår bollmotor på mitten. Det är en väldigt bra spelare på den här nivån.

Stänger inte dörren

Johan Carlsson hoppas och tror att ersättaren redan finns i truppen.

– ”VG” (Victor Gustavsson) har potential att ta den rollen på mitten. Spelmässigt påminner de om varandra. Får bara ”VG” vara skadefri kan det bli han som driver Vimmerbys mittfält i några år framöver.

Så det blir inget nyförvärv?

– Det här förändrar inte vårt tankesätt. Vi kommer inte börja leta efter en ny mittfältare som ska ersätta ”KV” rakt av. Sedan finns det fortfarande några namn som vi diskuterar och hoppas på, bland annat Albert Johansson.

Från årets trupp är det osäkert hur det blir med mittfältaren Adam Kisitu och backen Ted Åström Åberg.

Tidigare har Ted flaggat för att det är slutspelat i Vimmerby på grund av tidsbrist, men Johan Carlsson stänger inte dörren helt.

– Han är inte bortskriven. Så mycket kan jag säga. Vi får se om det går hitta ett upplägg som passar både oss och Ted.