– Vi menar allvar med att vi ska till allsvenskan inom tre år, det tycker jag att vi visat när vi gått till kval redan i år. Ett bra besked till sponsorer och spelare som vill vara med, det blir en tyngd i det vi säger nu, säger Ledbergs sportchef Fredrik Hemmingberg.

Även returen mot Värmdö förlorades, 3–4, och säsongen är därmed över. Men det blev ett nytt publikrekord för Ledberg när kring 300 personer kom till Campushallen.

Nu tränar Ledberg på tisdag, sedan några veckors uppehåll och sedan startar en ny försäsong med diverse testträningar för tänkbara nyförvärv.

Artikelbild

| Säsongen tog slut för Ledberg på torsdagen. Nu siktar Linköpingsklubben på nytt allsvenskt kval nästa säsong.

Tränartrion med Mathias Trinks, Stefan Thorsson och Erik Hallin vill köra vidare och klubben vill också ha dem kvar, även om inget är skrivet ännu.

– Jag har haft samtal med 80 procent av spelartruppen där de fått svara ja, kanske eller nej om nästa säsong, och ingen har sagt nej, säger Fredrik Hemmingberg.

Med framgång kommer såklart intresse från andra klubbar för Ledbergs spelare och främst är det Philip Fox, U19-landslagsman, som är het.

– Jag hoppas att han går högre upp, säger Fredrik Hemmingberg.

Dennis Svensson och Eddie Holgersson har tidigare tränat med Libks SSL-lag och Libk lär säkert också vara intresserat av Ledbergspelare.

Samtidigt håller Ledberg ögonen på spelare, men Fredrik Hemmingberg vill inte säga vilka. Mer än att målet nu är att ha lag för ett nytt allsvenskt kval om ett år.

Ledberg har bra ungdomsverksamhet och ska på söndag spela första kvalet till juniorallsvenskans slutspel, borta mot Ingarö. Seger där väntar steg två och då hemma i Kärna. Seger där betyder plats bland åtta lag i slutspel. Tio spelare från allsvenska kvalet finns med i juniorlaget.

Till hösten tappar Ledberg tre 15-åringar. Det är Melker Hemmingberg och Samuel Dahlberg Demir som ska gå innebandygymnasium i Falun och Wille Malm som ska gå riksinnebandygymnasiet i Umeå.