– Maif är en klubb med utmaningar, både stora och små. Men det finns en väg framåt och när nu styrelsen har beslutat om de här åtgärderna så är jag hoppfull för första gången. Men det har varit jättetuffa första månader där ekonomin är den största utmaningen, säger ordföranden Marcus Kåtorp.

Maif-fotbollen gjorde en förlust på 600 000 kronor förra året och det blir minst lika "illa" det här året.

– Skillnaden är att nu vet vi det redan nu och nu vet vi att det kommer att bli bättre 2020 med den här åtgärdsplanen, säger Marcus Kåtorp.

Artikelbild

| Marcus Kåtorp vill förbättra samarbetet i Motalaidrotten, både mellan fotbollsklubbar och med klubbar i andra idrotter.

I åtgärdsplanen ingår att klubbchefsrollen tas bort helt. Mikael Larsson erbjuds där en ny tjänst som kanslichef med ansvar för bland annat marknad, ekonomi, Vätternrundan och anläggning.

Larsson ska fundera tills på måndag om han ska tacka ja till det nya jobbet, men låter positiv till det.

– Det är positivt att det styrs upp. En bra omorganisation och det är en fin tjänst jag erbjudits. Man får förstå att det förändrar sig hela tiden i en idrottsförening, säger Larsson som jobbat i Maif i olika roller sedan 2006.

Det sportsliga ansvaret på herrverksamheten kommer helt att läggas på A-lagstränaren Christer Persson som får en breddad roll med större befogenheter. Han blir sportansvarig och ska bygga upp en ny sportgrupp med fasta platser för dam, bredd och akademi. Där kommer Daniel Soner att finnas med.

Utöver det skapas en ny tjänst på ideell basis som controller för sportdelen och den rollen får Michael Landqvist, tidigare ordförande och nu i supporterklubben.

– Landqvist blir både gas och broms och blir ett stöd till Christer, säger Marcus Kåtorp.

Maif ska ha en workshop under vintern, bland annat med fokus på målsättningar och att skapa nya samarbeten. Både med Motalas andra fotbollsklubbar, men också med grannar som IFK-bandyn och Maif-hockeyn.

– Vi vill samarbeta både lokalt och regionalt. Det finns många fina lokala klubbar, jag gillar vad Boren och Dribbla gör, Maif-hockeyn har rest sig på ett bra sätt och jag kommer att bjuda in mig själv till ett möte med Pär Beckne i IFK-bandyn. Är så imponerad över vad IFK har gjort, säger Marcus Kåtorp.

När det gäller målsättningar finns superettan kvar i siktet på herrsidan.

– Vi kanske bara reviderar tidsplanen lite, säger ordföranden som vill ta ansvar för att relationen mellan Motalas fotbollsklubbar blir bättre.

– Maif har som största klubb det största ansvaret för att samarbetet fungerar. Vi har ett nytt samarbete på gång, men det vill jag återkomma till. Vi vill både bygga upp en bättre klubbkänsla i Maif, och också kunna erbjuda mer till andra klubbar, säger Marcus Kåtorp.