Fågel, fisk eller mittemellan? Med bara några timmar kvar till seriepremiären mot IK Tord är det svårt att veta vad vi ska förvänta oss av Vimmerby IF den här säsongen.

Ta en titt på faktarutan så ser ni att det är många duktiga fotbollsspelare som har lämnat klubben. Amel Komina medger att han tvivlade på truppens kvalité i början av försäsongen.

– Efter den första förlusten mot Gullringen (2–0) kändes det inte bra. Jag var riktigt negativ och kände: "Hur ska det här gå egentligen?". Nu är den känslan borta. Vi har en skön stämning i truppen, kämpar för varandra och har blivit bättre för varje träningsvecka som gått.

En chansvärvning

Amel Komina, som nyligen fyllde 20 år, kom till Vimmerby IF förra våren. Han var otränad och hade några struliga år i Åtvidabergs FF bakom sig. En riktig chansvärvning.

Men Komina tystade tvivlarna ganska omgående. Han har hittat rätt i VIF. Både på och utanför planen.

– Det känns verkligen jättebra. Jag är glad att VIF hjälpte mig. Att jag fick chansen att spela fotboll på en bra nivå igen.

Nu – med en hel försäsong i ryggen – har Amel Komina potential att bli Vimmerbys stora stjärna. Från sin centrala mittfältsposition har han briljerat i flera av träningsmatcherna.

– Jag är sjukt taggad inför den här säsongen. Det är första gången på många år som jag känner mig i bra form. Det finns inga ursäkter. Förra året var jag på 50–60 procent av min nivå. Nu är jag nog uppe i 90 procent. Jag känner jag orkar bidra både defensivt och offensivt.

Vilken är din viktigaste roll i laget?

– Tränarna vill att jag ska droppa ner i planen och sätta igång våra anfall. Jag trivs med det. Tanken är att vi ska föra matcherna och spela längs backen, istället för att slå en långboll och vinna den fysiska kampen. Det blir svårt i längden när många av motståndarlagen väger tio kilo mer per spelare.

"Inte synkade än"

Den spelskicklige mittfältaren är säker på att Vimmerby kommer klara sig bra i division tre – trots alla tunga spelarförluster.

– Ibland märks det att vi inte är riktigt synkade än, men vi kommer garanterat på den övre halvan. Så pass bra är vi. Vi har tränat stenhårt hela försäsongen och gett oss själva chansen att lyckas.

Har du någon personlig målsättning?

– Jag vill sticka ut i varje match. Göra något extra som hjälper laget, säger Amel Komina och ler.

Med andra ord: håll koll på nummer 17 i Vimmerby IF.