Han ger ett lugnt och avslappnat intryck inför lördagens premiärmatch mot IK Tord.

– Jag känner att vi har förberett oss så bra som möjligt. Jag har gjort allt jag kan, spelarna har gjort allt de kan.

Dragan Zivic menar att det var mer känslor inblandat när han själv spelade fotboll. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig.

– Som spelare ville jag bekräfta mig på ett annat sätt. Jag kände ångest om jag inte var bäst, speciellt när jag spelade på amatörnivå. Då var jag det gamla proffset som skulle sticka ut.

– Som tränare är det en större trygghet. Jag kommer inte åka till Jönköping med skakiga händer.

Hur vill du att publiken ska uppfatta den här upplagan av Vimmerby IF?

– Att vi är ett disciplinerat lag som vill spela en offensiv fotboll. Om folk tycker det blir jag glad.

Vad är en rimlig målsättning?

– Vi siktar på den övre halvan av tabellen. För att nå dit är kontinuitet ett nyckelord. Alla vet att vi har en ganska tunn trupp. Vi har inte råd att åka på för många skador och avstängningar.

På förhand tycker Dragan Zivic att det är en stark division tre-serie.

– Det är många lag som har kompetens att slåss om de högsta placeringarna. I mina ögon är Sleipner favorit. De är inte nöjda med att vara i trean. Även Smedby, Mjölby och Tord blir farliga.

På tal om Tord. Vad vet du om er premiärmotståndare?

– Jag håller på och samlar in information, blev annat genom att titta på en av Tords matcher från försäsongen som finns inspelad på video. Överlag kommer jag lägga rätt mycket tid på att scouta motståndarna. Det är en väsentlig del av matchförberedelserna, säger Dragan Zivic.

På lördag får vi en första indikation på hur bra Vimmerby IF är den här säsongen. Premiärmatchen spelas på naturgräs på Rosenlunds IP i Jönköping. Ni kan följa matchen direkt på vår hemsida. Det är avspark 14:00.