Nya arenachefen på Mantorptravet blickade ut över folkvimlet på lördagskvällen.

Hon såg belåten ut.

En tjej i en på många sätt mansdominerad bransch.

Artikelbild

| Kusken Erik Adielsson på väg i mål med Indian Front.

– Så det kanske. Men äh, det är bara kul.

Bara några veckor efter att hon började på jobbet var det dags för årets sista stortävling med V75 på östgötabanan. Det gick alldeles utmärkt, med mycket publik och en hel del spännande race.

– Det är inget att hymla om att det varit kämpigt för Mantorp, men nu ser det ut att bli ett bättre år. Styrelsen har verkligen sett över alla kostnader, sa Linda Nordvall.

44-åringen från Linköping kommer närmast från jobbet som studierektor och utbildningsansvarig på ridskolan Strömsholm. Innan dess arbetade hon på Vretagymnasiet och har även erfarenhet av restaurangbranschen.

– Lite känner jag mig som en nybörjare. Det finns mycket att lära. Det är en bransch som jag inte jobbat i tidigare, sa hon.

Mantorptravet är, som vi berättat tidigare, inne i en satsning på en multiarena med en redan invigd ny ridbana och långt gångna planer på en förlängning av travovalen.

– Historiskt sett har det funnits en del schismer och en ganska stor motsättning mellan travsport och ridsport. Vissa delar av travfolket tycker att de som rider mest tramsar och flamsar, medan en del av dem som rider anser att trav bara är spel och pengar och att hästarna utnyttjas.

– Jag tror mest att det ligger mycket okunskap bakom. När man tänker efter finns så oerhört mycket att lära av varandra. En häst är en häst.

Någon exakt tidsplan för när multiarenan ska stå klar finns inte.

– Som det ser ut idag har vi inte finansieringen klar för att förlänga travbanan och bygga en islandshästsoval. Det kan nog bli svårt att nå dit redan 2019. Men, vem vet? 2020, kanske?

– Det finns enorma möjligheter att skapa en multiarena för hästsport här. Det var därför jag ville ha det här jobbet. Jag ser framför mig ett 30-tal travtävlingar om året och lika många dagar med ridtävlingar.

Spelar du mycket på trav själv, förresten?

– Inte alls. Någon gång ibland, men absolut inte varje vecka.

Vad ser du framför dig när spelmonopolet släpps fritt efter nyår?

– Det är det nog ingen som vet. Det blir viktigt att vi tänker till och hjälps åt, men jag tror att det kan bli tydligare och komma något positivt ur det.

I övrigt noterar vi från lördagstävlingarna på Mantorp:

Det blev ingen spänning kring kuskchampionatet. Ledaren Carl Johan Jepson punkterade eventuell dramatik i duellen med Kim Eriksson när han tidigt vann med Mikael Selin-tränade Glide Marke.

Hemmatränaren Tomas Wisniewski tog sin första V75-seger när stallets Indian Front vann stoloppet (V75-2) efter en upploppsduell med en annan Mantorpshäst, Stella Ponna med tränaren Michael Stjernström i sulkyn.

– Ett fantastiskt år för mig och stallet, sa Wisniewski, som gör sin första säsong som proffstränare.