Om någon undrar vad crossåkare gör på vintern så har Öst medias videoserie, som kan ses på corren.se och mvt.se, i alla fall försökt att ta reda på det. Detta genom ett besök på gymet Xforce på Tornby i Linköping där de LMS-åkare som satsar tränat tillsammans två gånger i veckan.

Ordföranden Peter Kahrle är själv med och tränar och är drivande i försäsongspassen.

– För 15 år sedan höll vi till i gympasalar i Ryd och Skäggetorp och körde hinderbana och innebandy. Sedan var vi utomhus ett tag i Vidingsjöskogen innan vi har hittat en allt bättre träning på olika gym. Det är uthållighetsträning som vi behöver, säger Kahrle.

Artikelbild

| Lukas Kahrle, Jakob Zetterholm, Peter Kahrle och instruktören Bea Lindström på plats i träningslokalen när Idrottsresan gjorde ett besök för att ta reda på vad motocrossåkare gör på vintern.

LMS har totalt mellan 300 och 400 åkare i klubben och satsar hårt på sitt elit-team. Hampus Kahrle har blivit proffs i ett franskt team och Jakob Zetterholm och Jesper Hultman tog medaljer i olika SM-klasser i fjol. Till i år har Jeff Oxelmark från Nynäshamn värvats in.

4-5 maj blir det hemmadeltävling i SM på Sviestad för andra året i rad. Redan nu till helgen hoppas LMS:arna träna på sin egen bana.

– Det torkar fort och banan är sjukt fin, säger Peter Kahrle som intervjuas i Idrottsresan tillsammans med Lukas Kahrle, Jakob Zetterholm och instruktören Bea Lindström.

Var ska Idrottsresan gå vidare? Välkomna med tips och förslag.