Vi har berättat historien tidigare. Adam Brodecki kom till Linköping från guldlaget Växjö där allt fler stjärnspelare tillkom till truppen under säsongen 2017/2018, vilket gav honom mindre speltid. När säsongen var över sökta han nya utmaningar hos LHC med förhoppningen att ta en ledande roll. Med över halva serien spelad har han både fått och förtjänat den mer ledande rollen han sökte sig till. Först hittade han bra kemi tillsammans med Olle Lycksell och Johan Södergran i den så kallade "ungdomskedjan". Nu spelar han med framgång tillsammans med Derek Roy och Broc Little vid sin sida.

– Det har varit mycket skador och då blev det svårt att hålla den ungdomskedjan som vi hade intakt. Men jag har egentligen fungerat i alla kedjor jag spelat i och tror att jag är en spelare som har lätt för att anpassa mig till de jag spelar med. Det känns som de flesta gillar att spela med mig, säger Brodecki och ler.

Det har varit en säsong som började väldigt starkt för Linköping med många segrar. Till slut kom dock den berömda svackan som blev väldigt djup. Men i takt med att skadeläget ljusnat har också segrarna kommit tillbaka.

Artikelbild

– Jag tycker att vi tagit oss ur svackan och spelar ett jämnare spel nu. Vi har också börjat vinna matcher igen. En säsong går upp och ner och när det väl går ner måste man försöka få det till att bli en så kort tid som möjligt. I vårt fall blev den lite väl lång kan jag tycka och det är klart att det sätter sig mentalt och att man börjar tumma på vissa grejer. Samtidigt tycker jag att vi haft ett bra humör i omklädningsrummet och det är ingen som har stuckit i väg med våra riktlinjer. Vi har tagit oss igenom det tillsammans, säger Brodecki och tystnar innan han ler och fortsätter:

– Men jag har glömt bort den där svackan nu.

Samtidigt som LHC fick sitt lilla ras började även andra topplag att förlora. Därmed blev det aldrig något fritt fall. Linköping börjar därför det nya året på en fjärdeplats med 49 poäng. Det är dock en otroligt jämn serie där en förlust kan kosta mycket samtidigt som en seger gör detsamma.

– Det är så sjukt jämnt. Under en vecka kan man göra det bra och ligga i toppen och den andra veckan är man nere på tiondeplats. Det gäller att spela bra resten av säsongen för att vara med i racet, säger Brodecki.

Artikelbild

För Brodeckis del har säsongen hittills resulterat i sex mål och elva assist och därmed 17 poäng. En start han är nöjd med där han dock även ser att han kunnat göra några fler mål.

– Det har trillat in poäng och samtidigt har jag haft en sådan roll. Det är såklart kul att göra poäng och alla vill ju vara med och producera. Samtidigt känner jag att det finns ännu mer att ge, men man får ta det steg för steg. Det känns som jag borde kunnat göra fler mål och fler assist men så länge man skapar mycket får man ta med sig det och fortsätta göra det hårda jobbet. När jag väl får lägen vet jag att jag har skickligheten för att göra mål, säger han.

Det känns som många spelare kommer till LHC och blommar ut. Har du den känslan med nu när du själv kommit hit?

– Jag tycker att jag fått förtroende och på grund av det har jag utvecklats sedan jag kom hit. Jag har fått en rejäl chans från början och verkligen tagit den. Jag har växt med det förtroendet jag fått. Det är bara för mig att fortsätta på samma väg och försöka bli lite bättre hela tiden.