Nyblivne 30-åringen log.

Föräldrarna var på plats i Rosvalla och skickade med några presenter hem.

– Kul att bli uppvaktad. Det brukar alltid vara match på min födelsedag, så jag är van. Vi får vänta till helgen med riktiga firandet med familjen, sa Jimmy Andersson och skrattade.

Artikelbild

Fyra matcher mot SHL-motstånd har slutet med förlust för LHC under försäsongen – men mot allsvenska AIK inför några hundra åskådare i Nyköping kom till slut den första och efterlängtade vinsten.

Det blev 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) och det var inget snack.

Det kunde och borde ha blivit ännu mer.

– Egentligen betyder inte resultatet ett dugg så här års. Du kan spela jättebra och ändå förlora. Men klart att det för självförtroendet är bra att vinna matcher oavsett om det är nu eller sen. Men allra viktigast är att spelsystemet sitter och det det börjar ta sig, sa Andersson.

Hur långt har ni kvar?.

– Vi har en bit kvar, det skulle jag säga. Men det här var godkänt och absolut ett steg framåt.

Stor skillnad jämfört med i fjol?

– Dels har vi en hel del nya spelare, dels har vi ett lite annorlunda sätt att spela och båda delarna ska passa ihop. Det gör att det kan ta lite extra tid.

– Vi måste bli bättre, men det kommer vi att bli också. Jag tycker att vi tar små steg hela tiden. Det var bättre idag än vad det var i går och förhoppningsvis är det ännu bättre i morgon, sa Jimmy Andersson, som stigande ålder (nåja) till trots såg pigg ut i kedjan med Mikael Frycklund och Nick Sörensen.

Fortsatt under försäsongen är det framförallt mål i fem mot fyra som gäller i sommar. Nu kom tre av fyra fullträffar i den spelformen. Max Lindroth spräckte nollan i första perioden, Jimmy Andersson ökade i den andra och Simon Lundmark stänkte dit trean i den tredje. Till slut kom också ett mål i fem mot fem när Anton Mylläri snyggt satte 4–0 efter ett av matchens anfall.

Efter en halvdan inledning ökade LHC tempot och trycket och var helt överlägset under de avslutande 40 minuterna. AIK hängde inte med och drog på sig en massa utvisningar som ytterligare förstärkte överlägsenheten.

– Jättebra power play av oss. Det var bara ännu mer utdelning som saknades. Vi skapade massor av bra chanser, sa Jimmy Andersson.

Noterbart i övrigt:

Tre av fyra mål av backar. Dubbla assists av pigge Olle Lycksell, som inledde som extraforward. Sebastian Karlsson fick en smäll mot huvudet, men såg ut att må bra efteråt.

– Så här långt känns det okej, sa han.