Patrick Bohm, bowlingarbetare, Motala

Kommer Piraterna locka folk även i allsvenskan?

– Jag tror inte att det blir riktigt detsamma, även om folk kommer lockas till det också. Men själv kommer jag inte gå varje match, bara någon enstaka gång. Det är synd att det gått så här med Piraterna, jag vet inte vad jag ska säga mer. Det är bara synd. Det positiva blir att det blir fler svenska förare i laget i allsvenskan.

Artikelbild

| Patrick Bohm, bowlingarbetare, Motala.

Kommer det att byggas en bandyhall i Motala?

– Inte en aning, jag är inte så insatt. Men någon gång i framtiden tror jag det. Om de ska vara i elitserien blir det väl krav på att ha hall också, så har jag förstått det. Men IFK har väl inte lika stor ungdomsverksamhet som förr, inte samma återväxt. Så min känsla är att det är ett tag kvar till hall.

Vad händer i helgen?

– Jag jobbar i bowlinghallen hela helgen. Det är inga matcher att spela, men det full fart. Bland annat är det två barnkalas på söndag. I övrigt blir det väl att slå sig ned vid teven när jag kommer hem och visas det någon sport så kollar jag gärna på det. Annars är det väntans tider, bara ett par veckor tills vi ska ha barn.

Artikelbild

| Kristian Eklund, boulespelare, Motala.

Kristian Eklund, boulespelare, Motala

Kommer Piraterna locka folk även i allsvenskan?

Artikelbild

| Jens Bollius, sportjournalist, MVT.?

– Jag tror att det blir svårt, men jag hoppas ju att det blir mycket folk för Motala behöver det. Det finns många med Pirathjärta i Motala, men publiken som följer andra lag tror jag inte kommer att komma på samma sätt. Piraternas tänk med tre-fyra bra och sedan påfyllnad var inte bra. Bättre teambuilding med ett lag med sju förare.

Kommer det att byggas en bandyhall i Motala?

– Det finns annat som är viktigare att bygga. Simhall till exempel, det kan många fler invånare ta del av. Men det måste byggas en bandyhall också. Det är ett måste om man vill ha ett elitlag i stan. Annars tappar man för mycket till andra lag. Man förlorar spelare och sponsorer. Så hallen kommer att byggas.

Vad händer i helgen?

– Det blir en lugn helg med vänner och familj. Jag sitter nu och ser PSG-Bayern München och ser United också, så Champions league är bra. Det kan bli Premier league också, det blir det varje helg. Men annars lugnt, ingen träning. Jag ska spela boule i Korpen i Motala nu på måndagar, sedan blir det Tyskland igen efter nyår.

Jens Bollius, sportjournalist, MVT

Kommer Piraterna locka folk även i allsvenskan?

– Tyvärr blir det inte alls samma sak. Jag bedömer ett publiksnitt på kanske 500 i allsvenskan. Väldigt stor skillnad. Piraterna får använda fallet till en nystart och att bygga någonting nytt från grunden. Det behövs skapas drag igen kring Piraterna, något nytt behöver hända. Ekonomin behöver nollställas också.

Kommer det att byggas en bandyhall i Motala?

– Ja, till slut kommer bandyhallen att stå klar. Men det kommer att krävas tålamod, för det kan bli förseningar och dras ut på tiden. Men precis som att en ny simhall behövs, och även en ny sporthallsyta, så behövs bandyhallen. Kommunen behöver ha saker som skapar drag och det gör idrottslag i högsta serien. Elit behövs.

Vad händer i helgen?

– En späckad sporthelg står för dörren. Allt möjligt står på min agenda, bland annat folkrace och Maif-hemmamatch. Sedan är huvudnumret Solfjäderstadens hemmapremiär mot Älvsjö. Den missar jag inte. Det är också ungdomsfotbollscup i Fornåsa och stor simtävling i Motala. Man får kryssa lite.