I lördags när Mantorptravet var värd för V75-omgången gjorde Handsome Brad årsdebut i Gulddivisionen. Efter ett visslande värmning spelades sexåringen till favorit. Det blev full laddning inledningsvis av körsvennen Carl Johan Jepson som med liten marginal lyckades försvara ledningen mot utvändige Racing Mange.

– Joakim Lövgren körde schysst mot oss. Han var nästan helt förbi oss, men vi fick dit frambenen och kunde därför med kurvans hjälp hålla ledningen, tyckte Jepson efter segern.

Väl i ledningen dämpades tempot rejält. Men sista 700 var det full körning. I rygg på Handsome Brad letade Västerboonthenews efter lucka. Det dröjde till 100 meter från mål innan den kom och trots en vass spurt höll Handsome Brad undan.

Artikelbild

| Zack´s Zoomer med Örjan Kihlström vann Kjell P Dahlströms minne.

– Jag var orolig för att släppa ut den i rygg för tidigt. Men när de anföll fort långt ut i banan var jag tvungen att köra undan . Men Handsome Brad försvarade sig ända fram till mållinjen, fortsatte segerkusken.

Annars var det Kolgjini-stallet som dominerade V75-omgången. Stallets första seger togs med favoriten Terminator Face i den fjärde V75-avdelningen. Körande Erik Adielsson prickade perfekt från springspåret och var i ledning på kommandot ”kör”.

I slutsvängen ledde Terminator Face stort. Men travet fungerade sämre och sämre över upploppet.

-Det gick på nålar hela upploppet, men jag tyckte också hästen själv hjälpte till att hålla sig i trav. Strax efter att mållinjen var passerad så kom galoppen, berättade Erik Adielsson om vinnaren.

Stallets andra seger tog Adrian Kolgjini själv som körsven när han styrde in skrällen Rushmore Face i den femte avdelningen. Det blev rejäl körning från början, men näst största V75-favoriten Knifetown Winner kunde försvara taktpinnen från sitt innerspår. Inledningen kostade och på sista långsidan kom Rushmore Face fram utvändigt tätduon. På upploppet var Adrian Kolgjinis valack starkast och höll undan före störtdykande Global Thrust.

En ny överraskning kom i den sjätte V75-avdelningen. Här kördes det friskt på många händer mitt i loppet. In på upploppet hade hemmahoppet Indian Front kämpat till sig ledningen. Men långt ut i banan anföll flera ekipage. Bäst spurtade överraskningen Havefunwithme och Johan Untersteiner, som säkert höll undan före bra spurtande hemmaekipaget I’m A Believer.

– I dag fick hon äntligen sätta pricken över i:et. Jag gläds med ägaren Bo Svenningsen som haft en del otur i vinter med sina hästar. 1.100 meter från mål kunde vi följa med ifrån kön bakom pappa Peters häst. Jag såg i slutsvängen att många var trötta framme i täten, så då förstod jag att vi hade vinstchans, avslöjade Johan Untersteiner efter målgång.

Örjan Kihlström satte punkt för omgången med Timo Nurmos-tränade Eelis. Det kördes rejält inledningsvis, men snabbast var Eelis som tog ledningen. In på upploppet såg man att bakomvarande Leader Brodde skulle få luckan. Luckan kom men Eelis försvarade sig säkert in till mållinjen.

– Eelis var lite peppad innan start. Från start klev han iväg bra från start och då var det givet att prova i den positionen. Över upploppet gick han undan på ett bra sätt, sa Örjan Kihlström efter målgång.

21 system klarade de sju vinnarna och fick 1.887.228 kr, sex rätt delade ut 3.776 kr och för femmorna fick man 112 kr.

Utanför V75 avgjordes femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor i förstapris och där segrade Stefan Melander-tränade Zack´s Zoomer, körd i spets av Örjan Kihlström. Hemmahoppet Catch My Love (Tomasz Wisniewski tränar) var mycket tapper som tvåa efter en utvändig resa.