För andra matchen i rad höll Assyriskas siste utpost nollan. 2–0-segern mot Assyriska FF från Södertälje var en stark prestation av ett sargat hemmalag som var pressat på planen och saknade de mer namnkunniga spelarna.

Marcus Dinler, rensade på mållinjen åt Edvard i slutminuterna.

Annars var den siste utposten felfri.

Och något ilsken vid ställningen 1–0 i inledningen av den andra halvleken.

– Vi sa i omklädningsrummet i halvtid att vi skulle spela enkelt och inte som i första halvlek, dra på oss onödiga bolltapp. Ändå gick vi ut i andra och gör snarlika saker. Det var väldigt frustrerande. Men vi reder ut det mesta i sista stund, sa Edvard nöjd och jublande glad efter slutsignalen.

Det var många långa armar och frisparkar som gjorde att gästerna kunde mata bollar in mot norrköpingslagets täta försvar.

Esat Jashari var effektiv.

Artikelbild

| Edvard Setterberg.

Satte Assyriska första målchans i andra akten, knappa 20 minuter efter pausen.

Det var matchen.

Artikelbild

| Esat Jashari.

– De hade en jäkla press där men kom aldrig till slutprodukten. Då fick vi ett psykologiskt mål. Då försvann energin för dem, analyserade Setterberg.

Assyriskas första mål gjordes av Munir Omar Farazj, i sin andra match från start. Han rundade Kevin Dyplin i gästernas mål och skickade in ledningsmålet tidigt.

Artikelbild

| Munir Omar Farazj gav Assyriska en bra start.

Ett Assyriska som saknade spelare som Viktor Adsell Sjöberg, Gentrit Citaku och Paul Chamoun.

– De unga som var här och startar idag gör en fantastisk insats. De var inga startspelare i början på säsongen. Många har tagit stor plats som Josef (Gawreyia), Munir (Omar Farazj). Simon (Cakar) gör också en bra match idag. Förhoppningsvis kan flera killar komma tillbaka till hösten och göra oss ännu starkare, sa Setterberg som sneglar mot kvalplatsen till omstarten i augusti.

Artikelbild

| Admir Dedic.

– Nu har vi tagit klivet uppåt i tabellen. Vi har en bra höst framför oss.