Vi börjar med det negativa: som vi tidigare berättat är skyttedrottningen Nathalie Johansson korsbandsskadad. Därmed missar hon resten av säsongen.

– Det är jättetungt för alla inblandade. Framför allt är det jobbigt för Nathalie att åka på en så allvarlig knäskada. Jag lider med henne, säger Jonas Karlsson.

Hur påverkar det laget?

– Mentalt har jag varit inställd på att det kunde vara en korsbandsskada, så jag har funderat en del på det. Naturligtvis kommer vi sakna hennes spetsegenskaper på planen. Nu måste kollektivet kliva fram på ett annat sätt än tidigare.

Utöver Nathalie Johansson saknas Frida Pöder och Stina Kägo Bragsjö mot Bergdalen på grund av skador. På pluskontot är Alicia Strand och Vilma Winqvist tillbaka i startelvan.

– Vi vet att Bergdalen är ett bolltrillande lag. Grundtanken är att vi ska backa hem lite mer än vanligt och prioritera försvarsspelet. Vi måste minska antalet baklängesmål.

VIF, som ligger strax under nedflyttningsstrecket, ställer upp med följande lag: Elin Ryd – Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl – Maria Anspach, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Tilda Föghner – Vilma Winqvist. På bänken finns Moa Thorstensson, Moa Nyström, Julia Rosin och Kujtese Rexha.

Kjell-Åke Pettersson i Bergdalen säger så här inför matchen mot Vimmerby:

– Vi är förstås nöjda med säsongsstarten. Vi har en betydligt bredare trupp den här säsongen, vilket lovar gott. För tillfället har vi inga skador eller sjukdomar.

Tankar om Vimmerby?

– Vi räknar med en tuff match. De har flera duktiga spelare och lär kämpa hårt om poängen.

* Vi rapporterar direkt från matchen i vår app och på vår hemsida med start 16.00 på lördag.