– Det ska bli kul att komma till en nya banor och nya länder, jag vet att förutsättningarna är bra, säger Gabriel Axell.

Landerydsspelaren har tröttnat på spel på den nordiska proffstouren och var i höstas tveksam till om han över huvud taget skulle fortsätta satsa som proffs. Efter missen i Europatourkvalet tog han sig en funderare på framtiden samtidigt som den ekonomiska biten var en stor fråga inför 2019. Nu är finansieringen löst för inledningen av säsongen och redan i veckan åker Gabriel Axell till Dubai för att träna. I nästa vecka börjar sedan kvalspelet till Mena tour, där det gäller att vara topp 30 för att säkra en plats.

– Det första målet är att klara kvalet, säger Gabriel Axell inför kvaltävlingen i Jordanien.

Mena tour är en serie tävlingar i Mellanöstern som efter en tids uppehåll gör comeback med högre prispengar och förbättrad status. Fem tävlingar spelas på våren, fem på hösten.

– Det är färre tävlingar än förr, men mer pengar – 75 000 till 100 000 dollar i prispengar per tävling, säger Gabriel Axell.

Hur har vintern varit golfmässigt?

– Jag har nött på i golfhallen i Linköping. Det har inte blivit lika många timmar som förr, men bättre fokus när jag väl tränar.

Även klubbkompisen på Landeryd, Henric Sturehed, inleder säsongen med fem tävlingar på Mena tour. Sturehed tappade sitt Europatourkort under 2018, men kommer ändå få chansen att spela några tävlingar på Europatouren.