Ny centrumsledare är redan på plats och arbetar för fullt med att tillpassa lediga lokaler för nya hyresgäster. Tva nya är redan på plats.

Nya centrumledaren Roar Johansen berättar om rejäl omsättningsökning i år, var av CityGross ökat med 4%, DollarStore 16% och Apoteket 21% första kvartalet. CityGross i Depot Mantorp är sedan lenge en av Sveriges största livsmedelsbutiker.

- Det er mycket positvia tongångar i köpcentret om dagen, och vi arbetar även med uppgradering av befintlig anläggning" säger Roar Johansen.

Förutsättningarna för nya stora handelsetableringar på Depot Mantorp är mycket goda och nya exploatören planerar att inom handelsområdet skapa en ny form av handelsupplevelse för regionens invånare - ett storskaligt regionalt köpcentrum.

- Handeln kombinerat med upplevelseanläggning blir regionens mest intressanta mötesplats. Inom området planeras även för etablering av volymhandel, en viktig komponent för skapandet av en attraktiv destination" säger Tor-Erik Lund, VD hos norska exploatören som förväntar at kunne presentera nya konceptet inom kort.

– Vi vill erbjuda ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både boende, arbetande, besökare och resenärer i regionen. Många handelsaktörer söker sig nu i högre grad till nya attraktiva destinationer, mycket till följd av den ökande internethandeln som sätter press på de fysiska butikerna. Behovet för att exponera sitt sortiment i så kallade A-lägen i högt befolkade områden har ökat markant i Sverige och övriga Europa. Depot Mantorp har potential att bli Östergötlands motsvarighet till Mall of Scandinavia som genom sitt koncept och dimension har satt en ny standard och redan erövrat stora marknadsandelar i sitt marknadsområde.


Pressekontakt: Tor-Erik Lund, VD – tlf +47 48 18 59 36