From Vallastaden with love är ett glokalt event där vi tar vår utgångspunkt i de globala målen, i synnerhet kring hållbarhet och jämlikhet. Flera olika aktörer så som Science Park Mjärdevi, Globala Linköping, LiU Innovation, Visual Sweden och de boende i Vallastaden har gått samman för att skapa eventet.

Lördagen den 10 november förvandlas Vallastaden till ett kluster av händelser och event parallellt med Global Impact Jam – en öppen innovationsprocess. Under dagen kopplar vi samman världen med Linköping, de stora penseldragen med de små – med insikten om att vill vi skapa förändring så är det med oss själva vi börjar. Genom insikt och kunskapsdelning vill vi inspirera fler till att vara med och bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Målgruppen för dagen är företag, studenter och Linköpingsbor – gärna hela familjer. Genom nära samverkan mellan företag, universitetet och offentliga aktörer och bolag kommer vi kunna skapa ett program som erbjuder aktiviteter, överraskningar, föreläsningar och panelsamtal. Interaktion och hållbarhet går som en röd tråd genom hela helgen.
Delar av innehållet:
 ¤ Paneldebatt "Vallastaden – 1 år senare" med bland andra Muharrem Demirok (Kommunalråd) och Simon Helmér (Vallastaden EXPO).
 ¤ Pop-up restaurang. Restaurang Jord serverar Getkebab från Löt med grönsaker från kolonilotterna i Vallastaden.
 ¤ Konstnär Madeleine von Nigtevech ställer ut skulpturer, tavlor och keramik.
 ¤ Pop-up Innovationslab med LIU Innovation.
 ¤ Loppis med tema återanvändning. Kläder, skivor, böcker med mera.
 ¤ Föreläsning från Stefan Lundin Gap Minder.
 ¤ Paradisodlarna öppnar upp kolonilotterna med aktiviteter och korvgrillning.
 ¤ Vallastaden EXPO ger guidade turer runt i Vallastaden. 
 ¤ Stångåstaden öppnar upp Drömlägenheten. 
 ¤ Mäklare visar tillgängliga lägenheter över hela Vallastaden. 
 ¤ Biodlarna i Flustret informerar om sin verksamhet. 
 ¤ Vallastaden är Sveriges mest tillgängliga stadsdel. Andreas Green berättar mer.