Ökning av passagerare på Norrköping Airport mars 2018 var 54% bättre än mars 2017. Under de sex senaste månaderna har passagerarantalet ökat med 35 % jämfört med året innan. - Totalt har vi haft 15.000 fler resenärer perioden oktober-mars än året innan och det är faktiskt ännu fler än vi vågat tro. Det är ju under en period då vi har lite färre flyg, säger marknadschefen Bertil Skärblom.

- Allt tyder på att den fina utvecklingen på trafiken till och via München fortsätter under april och vi ser också fram emot att chartersäsongen till medelhavet sätter igång under april och maj månad, säger vd Sten Norinder.


Fakta:
Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till München med bmi regional/Lufthansa och Visby med BRA (sommartrafik). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Kos, Bulgarien, Montenegro. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v Teneriffa och Kap Verde Norrköping flygplats erbjuder även en fraktflyg.