Idag, den 23 augusti, kom beskedet att elbolaget Bixia är en av finalisterna till Publishingpriset i kategorin Årsredovisningar webb. Den 7 november avgörs vem som tar hem priset.

Publishingpriset är en jurybedömd tävling som belönar redaktionell kommunikation och marknadskommunikation inom områdena e-publikationer, film, print och webb. Årets tävling är den 26:e i ordningen.

– Det här är första gången vi är med och tävlar om Publishingpriset och då känns det förstås extra roligt att bli nominerade. Tidigare år har vi gjort mer traditionella årsredovisningar men förra året bestämde vi oss för att göra den digital och mer lättillgänglig, därför har vi nästan uteslutande använt oss av filmat material. En årsredovisning är en tung och viktig produktion och därför ville vi skapa en produkt vars innehåll kan användas utöver kontexten årsredovisning, vilket jag tycker vi har lyckats väl med, säger Jenny McDaniel, projektledare för årsredovisningen på Bixia.

Synliggöra medarbetarna och producenterna
Ett annat viktigt mål för årsredovisningen var att lyfta fram företagets medarbetare och producenter.

– Vi har lyft fram flera av våra hjältar, både i form av medarbetare och våra lokala producenter. För att skapa en förståelse för producenternas viktiga roll i omställningen till ett förnybart samhälle, säger Jenny McDaniel.

Årsredovisningen har producerats i samarbete med Identx kommunikation, Fishy Minds och Knowit Experience.

Länk till Bixias årsredovisning 2017