Kinda-Ydre Sparbank har beslutat att omedelbart ändra rutinerna för kontanthanteringen. Det är en direkt följd av det tungt väpnade rånet mot Åtvidabergs Sparbank i fredags eftermiddag.

– Vi gör detta av säkerhetsskäl. Tryggheten för våra medarbetare och kunder kommer i första hand, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

På ett extra bankledningsmöte under söndagen beslutades att all kontanthantering koncentreras till huvudkontoret i Kisa från och med i dag, måndag.

– Vårt nyombyggda kontor i Kisa har en mycket hög säkerhetsnivå, vilket gör att vi kan fortsätta med kontanthanteringen där, säger Johan Widerström.

På lokalkontoren i Rimforsa, Österbymo och Horn upphör kontanthanteringen omgående. För övrigt kommer verksamheten på lokalkontoren att fortsätta som vanligt. Dessutom kommer bankomaterna att vara i drift som vanligt, i samarbete med Bankomat AB.

– Alla våra kunder som är i behov av att hantera kontanter inne på ett bankkontor är välkomna till Kisakontoret. Där fortsätter vi med kontanthanteringen som vanligt alla vardagar i veckan.