Efter ett mycket stort intresse från Östgötska företag har det nu blivit dags att fördela Affärsutvecklingscheckar från Tillväxtverket inom Internationalisering och Digitalisering.
Genom ett draknäste på Almi ska 54 företag under tre dagar, 25-27 juni pitcha sin idé inför en jury som består av deltagare från flera företagsstödjande organisationer i regionen. Totalt ska 10 miljoner fördelas i den här omgången till deltagande företag.
Affärsutvecklingscheckarna är en del av Tillväxtverkets insatser inom affärsutveckling för små och medelstora företag, där Almi har projektledarrollen i vår region. Totalt ska över 20 mkr delas ut för perioden 2018-2019. Över 100 företag i länet kommer att beviljas stöd under perioden.
Insatsen riktar sig till företag som har 2 till 49 anställda och en årsomsättning på minst tre miljoner. Företagen kan söka mellan 50 000 och 250 000 kronor och ska själva medfinansiera sin insats med lika mycket pengar.

Östergötland är framgångsrika i hanteringen av stöden och förmedlar över 20% av den nationella potten till Östgötska företag.