– Vi såg precis hur de körde från Vimmerby mot Blackstad och förbi Valdemarsvik, berättar Anders Fransson på Nilsbuss-koncernen där också butiken Home of Brands ingår.

Uppgifterna från spårsändarna lämnades direkt till polisen som satte in patruller från både Västervik och Norrköping i jakten på tjuvarna.

I ett villaområde i Söderköping tvingades de lämna bilen och fly till fots, trots hundpatruller lyckades inte polisen gripa någon. Stöldgodset ska finnas kvar i bilen, som nu är beslagtagen av polisen för en teknisk undersökning.

Artikelbild

| Brottsplatsen i Vimmerby spärrades av för en teknisk undersökning som den lokala polisen gjort under ondagsmorgonen.

– Det innebär att vi har mer att gå på den här gången, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Polisen har också gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen i Vimmerby under morgonen. Det är ännu oklart vad den har gett. Det finns dock övervakningsbilder.

– De kan vara bra att ha att jämföra med vid ett eventuellt gripande, säger Ulf Gollungberg, som är mer förhoppningsfull än vid de tidigare inbrotten.

Larmet kom vid 01.01 natten till onsdag. En väktare var snabbt på plats och konstaterade att ett av de okrossbara fönstren slagits in med ram och allt. Samma sak skedde för bara två veckor sen.

Artikelbild

| Tjuvarna har slagit loss ett av fönstren med okrossbart glas från fönsterramen och stulit kläder för stora belopp. men de visste inte att det satt spårsändare i kläderna...

Anders Fransson tror att det kan vara samma gärningsmän.

– De gjorde likadant och bilen skulle kunna vara densamma, menar han.

Artikelbild

| Anders Fransson konstaterar det sjunde inbrottet i butiken. " Ännu en tråkig repetion av de tidigare, men nu räknar vi med att spårsändarna får slut på det här och att tjuvarna grips den här gången", säger han.

Det är dock oklart om den beslagtagna bilen är stulen eller inte.