Butiken Home of Brands öppnade i november 2016 och har sedan dess drabbats av flera inbrott. Natten mot måndag var det dags igen.

– Jag kommer faktiskt inte ihåg vilket inbrott det är i ordningen, men jag tror det är sex fullbordade inbrott och två försök, säger Simon Fransson som driver Home of Brands i Vimmerby.

Några minuter före halv tre gick larmet i butiken. Samtidigt begav sig Simon Fransson direkt till butiken.

Artikelbild

| Efter många inbrott på några år har butiken försetts med okrossbara fönster. Men inte ens det håller tjuvarna borta. Natten till måndagen lyckades en tjuv få bort hela fönsterkarmen för att ta sig in i butiken. Bilden är från ett tidigare inbrott som skedde i januari 2018.

Efteråt fick han veta att under tiden han körde till butiken, förföljde Securitas väktare en misstänkt i bil i centrala Vimmerby.

– Det var en ensam snubbe den här gången. Vi har okrossbara rutor numera, men han lyckades få bort hela karmen, men det tog längre tid än att krossa en ruta och väktaren hann fram och såg när han sprang till en bil. Han fick väldigt bråttom och körde iväg med öppen bagagelucka så några plagg flög ut under vägen, berättar Simon Fransson.

Securitas policy hindrar enskilda väktare att tala med media. Axel Andersson, presskontakt på vaktbolaget Securitas, verifierar i stora drag händelseförloppet.

– När vi kom till platsen försvann en misstänkt i bil och på uppmaning av polisen följde vi efter. Men vi tappade snart bort den flyende och vi hann inte uppfatta något registreringsnummer. Vi har inte samma möjligheter med hastigheter och sånt. Avsikten är i första hand att ge polisen en riktning, säger han.

– Det var en ensam man som hoppade in i bilen och körde i väg och väktare tog upp förföljandet av den misstänkta bilen, men den körde ifrån dem och försvann ut ur stan, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Polisen genomförde en brottsplatsundersökning i butiken och har säkrat vissa spår.

– Den här gången stals det för kanske 50 000 i värde, säger Simon Fransson som konstaterar att inte ens okrossbara Hammerglas som installerats håller tjuvarna borta.

– Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra. Försäkringsbolaget ställer höga krav och vi har gjort svindyra investeringar. Det skulle väl vara att helt stänga skyltfönstren, men det är ju inte särskilt kul.

Trots alla inbrott tänker han inte ge upp butiken.

– Nej, det är ingenting som är aktuellt.