– Det blir rekord för både antalet besökare och för omsättningen, säger Kjell Svensson när han summerar besökssäsongen 2019.

Även om det fortfarande återstår flera veckor av säsongen vet han att det blir rekord.

– Vi har haft över 30 000 besökare en gång förut. Det var 2017, men vi ligger över det årets siffror redan nu så det blir rekord, och jag tror det är en rekordsommar hos de flesta besöksmålen i kommunen, säger han.

Artikelbild

| Över 30 000 besökare har tagit sig till älgparken. Allt fler är utländska besökare.

Han ser flera faktorer som gynnat turismen i Vimmerby i år.

– Vi är ju ganska väderberoende. Vi ser direkt att det är färre besökare så snart det är varmt, så förra sommarens extra värme var inget bra för oss. I år har det varit ett bra växlande väder, säger han.

Han säger att det också är en tydlig ökning av antalet utländska besökare i älgparken.

– Jag tror att allt fler nordeuropéer väljer att åka norr ut på semestern istället för söderut mot Medelhavet. När temperaturerna ligger runt 40 grader söderöver lockar det inte. Sen spelar naturligtvis kronkursen en roll också, menar Kjell Svensson.

Parken håller öppet till och med första vecka i september. Sen stänger man – på grund av brunsten.

– Då fungerar det inte med besökare, det blir ingen bra upplevelse.

På försommaren aviserade Kjell och Helen Svensson att de avser att hitta någon som kan ta över älgparken, men så mycket mer har inte hänt i den riktningen ännu.

– Vi har inte vänt oss till mäklare ännu, det är ingen panik. Vi avser att köra i egen regi nästa år också, men det vore bra om vi har hittat en efterträdare att skola in under den säsongen.