– Genom att arbeta tillsammans blir vi en stor aktör på vår marknad, som är Östergötland, och vi blir en av de största när det gäller rekrytering inom IT- och teknikföretag, säger Jacob Svensson, vd för Xamera.

Att Xamera är ett relativt ungt företag i Linköping ser inte Mats Klippinger, delägare på Paragera, som en nackdel.

– Nej, de har verkligen tagit sig in på marknaden med sin satsning på yngre kandidater, ett gott exempel är satsningen på Young Expert med karriärkvällar. Det är en grupp som vi inte alltid kan matcha in i vår verksamhet. Därför är vårt samarbete väldigt bra, säger han.

Artikelbild

| Mats Klippinger och Thomas Engström från utbildningsföretaget Paragera.

Thomas Engström, sälj- och marknadsansvarig på Paragera säger så här:

– Det blir ett win-win-läge eftersom vi ofta möter yngre talanger som är duktiga, men som inte har den erfarenhet våra kunder söker. Vi kan lotsa dem vidare till Xamera.

Båda företagen söker själva personal. De ser ingen ände på rekryteringsbehovet inom teknikbranschen.

– Man kan nog knacka på hos varje företag i Mjärdevi och notera att de behöver folk, säger Jacob Svensson.

Artikelbild

| Mats Klippinger från Paragera

Från den krisande IT-jätten i Linköping – Ericsson – kommer nu ingenjörer som söker jobb.

– Vi märker en ökning från Ericsson, men den är inte jättestor. Där vi ser störst potential är bland mindre IT-företag som kanske fått en större order och bara måste växa, säger Thomas Engström.

Vad tjänar ni två på att ingå partnerskap?

– Vi kan ha gemensamma aktiviteter och dela kontaktnät. Det är ju ett rekryteringsföretags stora styrkor, att vi har kännedom om arbetsmarknaden och kan lägga fokus på bara den uppgiften, säger Jacob Svensson.