Föreningen Västervik Live startade förra året Songs & Stories. Ett koncept som går ut på att artister får komma och sjunga sina låtar varvat med att de berättar om sina liv. Efter förra årets testomgång och en omstart för Västervik Live är konsertserien igång igen. Jim Almgren som, för första gången, är med och arrangerar Songs & Stories ser fram emot de intima onsdagskvällarna då artisterna ska besöka Båtmansgränd.

– Det känns jättespännande för mig att få vara involverad i något sådant här.

Allt som allt kommer sex artister att uppträda och redan nu är tre inbokade. Först ut är Kajsa Grytt som senast sågs i "Så Mycket Bättre". Hon är välkänd i Västervik, hon spelade senast här på Visfestivalen 2017. Hon har även band till Hasselö. Den amerikanska coutrysångaren Doug Seegers kommer att stänga Songs & Stories den 14 augusti.

Artikelbild

| Den amerikanska countrysångaren Doug Seegers uppträder den sista kvällen.

– Det är han som upptäcktes av Jill Johnson och vi tror att framför allt han kommer ha väldigt mycket spännande att berätta, säger Jim Almgren.

Även Meja och Conny Bloom kommer tillsammans att uppträda en av kvällarna. De resterande artisterna är ännu inte bokade men ganska snart kommer man att kunna presentera alla kommande artister. Jim Almgren berättar om förhoppningarna inför de resterande tre artister som ska bokas in.

– Vi hoppas på lokala artister, vilket vore jättekul. Vi tror att de kan ha mycket intressant att berätta härifrån.