Köpet av Centrumcaféet mitt i samhället kostade Svenska kyrkan 1 440 000 kronor. Kyrkan har förbättrat ventilationen och köpt in inventarier till träffpunkten.

Kyrkoherde Matilda Helg:

– Vi hade att välja på att antingen köpa huset eller hyra delar av fastigheten. Kyrkorådet och kyrkofullmäktige kom senare att välja det första alternativet.

Artikelbild

| Invigning. Torvald Karlsson klipper band under överseende av Peter Stillnert och Karina Nahlbom.

Hon tycker satsningen är helrätt. Församlingen har fått mycket för pengarna. Det tidigare församlingshemmet Kvarngården föll för åldersstrecket.

– Skicket här är jättefint, ljust, mysigt och handikappanpassat. Investeringen ger oss också bra och säkra parkeringsmöjligheter alldeles i närheten när barn ska lämnas eller hämtas och när vi håller minnesstunder. Och vilken innegård för uteverksamhet på somrarna! Samtidigt är det en trygg lekyta för barnen. Här finns alla chanser för oss att komma närmare församlingsmedlemmarna.

Barnverksamheten är idag överflyttad till nya församlingshemmet. Även samarbetena med Röda korset och ortens asylsökanden ryms under samma tak.

– Jag tycker om ordet församlingshem. Här ska man kunna känna sig hemma. För oss blev flytten verkligen ett lyft, förklarar Matilda Helg.

Artikelbild

| Inspirerad. Nya församlingshemmet öppnar för nya möjligheter.

Församlingshemmet invigdes i söndags med förtäring och kaffe. På plats fanns kyrkorådets ordförande Torvald Karlsson. Före invigningen hölls en mässa i Gusums kyrka ledd av Matilda Helg och Karina Nahlbom. Kantor: Torbjörn Toftgård. Uppskattningsvis ett 50-tal personer visades runt i de nya lokalerna.