Under måndagens presskonferens meddelade filterföretaget AAF International att man köpt upp Dinair AB. Man lovar att behålla företagsnamnet och säger också att det inte kommer att ske några förändringar – förutom en.

– Efter 18 år har jag nu valt att lämna skutan. Det här blir min sista dag som vd på Dinair, säger en rörd Fredrik Särnehed.

– För mig personligen är det här en sorglig dag. Det var väldigt jobbigt imorse när jag vaknade. Jag har varit en av huvudägarna sen 1999, så det känns naturligt för mig att sluta nu när AAF International kommer in i bilden.

Artikelbild

| Fredrik Särnehed lämnar vd-posten på Dinair.

Han är inte orolig över Dinairs framtid, utan ser istället förvärvet som en möjlighet till att fortsätta expandera.

– Jag är övertygad om att det här är rätt steg att ta för att bli nummer ett på marknaden, säger han.

Ny vd blir istället Niels-Erik Kongste. Han tror på Vadstena och anser att det är här ifrån man ska fortsätta att driva företaget.

– Här finns duktig personal och dessutom ligger Vadstena väldigt bra geografiskt, det är nära till både Stockholm, Göteborg och Malmö, säger den nye vd:n som själv är bosatt i danska Helsingör.

Artikelbild

| Niels-Erik Kongste blir ny vd.

– Jag kommer att jobba här i Vadstena två gånger i veckan.

Innebär ägarbytet nyanställningar?

Artikelbild

| "Det här är för mig personligen en sorglig dag", säger före detta vd:n.

– Inte just nu, men säkert i framtiden. Nu ska vi först landa i det här.

Fredrik Särnehed kommer att fortsätta som rådgivare åt ledningsgruppen under några månader framöver innan han lämnar Dinair för gott.

– Jag har inte hunnit att fundera på framtiden än. Men jag vet att jag kommer ägna en hel del tid åt ideell verksamhet och då främst med Barndiabetesfonden.