Projektet "Barn skapar" startade Eva Seilitz i fjol och hon hoppas fortsätta med projektet även kommande år. I år blir det sju temadagar med fokus på känslor och miljö. Det hela avslutas med en utställning på biblioteket.

– Det här projektet är viktigt, barnen får uttrycka sina känslor och lära sig om miljön. Jag hoppas det blir en tradition, säger Eva Seilitz.

Till skillnad från förra året har man nu en vecka istället för två.

Artikelbild

| Eva Seilitz visar barnen yoga-dansövningar för att få igång kreativiteten.

– Förra året var det lite pampigare, i år blir det en enklare avslutning. Det är ju på grund av ekonomin, men vi låter inte det hindra oss från att ha kul, säger Eva Seilitz.

Cirka 15 barn dök upp på onsdagens temadag. Eva välkomnar in dem för sagostund och quizfrågor om skräpsortering. För att få igång kroppen och kreativiteten in för den kommande målarstunden bjuder Eva upp barnen till yoga-dansövningar. Efteråt söker barnen snabbt upp målarhörnan och börjar klippa, klistra och måla. Alla har som uppgift att skriva önskelappar.

– Jag har gjort en önskelapp, det står att jag önskar mig en hamster, säger Märta-my 8 år, och visar upp sin lapp.

Barnen på plats kommer ifrån Dalsgårdens fritids. De har tillsammans skapat ett träd till Earth hour. Stammen består utav händer, och kronan är en jordglob. John Sneijder, 10 år, berättar att han har kommit på en uppfinning som är bra för miljön. – Jag har kommit på en bil, som går på vatten. Den har ett eget eko-system så man behöver bara tanka en gång och aldrig mer, säger han.