Varje år på Nationaldagen arrangerar MAF en flyguppvisning i Stegeborg och varje år går överskottet av intäkterna till ett land i behov av hjälp. I år väljer föreningen att skicka bidraget till Kongo, varifrån 2018 års fredspristagare, Denis Mukwege, kommer. Han är chefskirurg och ledande expert på att rädda kvinnor som utsatts för gängvåldtäkter i krigshärjade områden.

– MAF finns stationerade i Kongo och eftersom det känns aktuellt så tänkte vi satsa på det i år, säger Bosse Andersson, en av arrangörerna.

I vanlig ordning kommer många konstflygare visa upp sig under Flyg- och familjedagen. Bland andra kommer Rune Liendahl med sin JAK52, för tionde året i rad till Stegeborg.

– Han är en bra bit över 70 så det är riktigt imponerande, säger Bosse Andersson.

Även Gustav Salminen med en Pitts S-2C och Johan Wiklund med sin Tiger Moth från 1935 återkommer. Linköpings fallskärmsklubb kommer att visa fallskärmshopp, vilket är nytt för i år, och svenska mästaren i avancerad segelflygningen kommer att showa.

För den som inte är intresserad av flygplan blir det underhållning i form av musik. Per-Erik Hallin, som en gång i tiden turnerade med Elvis Presley, kommer och spelar gospel, soul och rock.

– Han var väldigt känd under 70- och 80-talet. Jag tror säker det blir någon av Elvis låtar, säger Bosse Andersson.

Invigningstalar gör förre landshövdingen Elisabeth Nilsson och Ramunderblecket spelar.