Det har pågått stora arbeten längs med kanalen från Tegelbruket ut till Mem under vintern då man fortsatt att byta ut hela kanalbankarna på sträckan – det mest kostsamma enskilda projektet i den stora renovering som går under namnet Göta kanal 2.0. Men nu börjar resultatet att synas. Kanalbankarna ser fräscha ut och man har även passat på att göra förbättringar för besökarna: vid Tegelbrukets sluss finns nu en ny fin grillplats med bänkar tillgänglig.

– Arbetena har gått bra och när vi öppnar Göta kanal för säsongen den 2:e maj kommer vi att hålla invigningen av hela kanalen just vid Tegelbrukets sluss, berättar Magnus Hollwin, marknads och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

I lördags ägde Bodagen rum på Söderköpings brunn och många besökare sökte sig dit, inte minst för att titta på de nya sopbilarna som är utrustade för att kunna hantera de flerfackstunnor som införts i och med den nya källsorteringen i Söderköpings kommun.

Artikelbild

| Mem i helgen som var.

– Ja, många var intresserade av att se sopbilen, säger Theres Stark, VA-chef på Söderköpings kommun som fanns på plats i lördags.

– Vi vill ju också visa att det faktiskt är fyra fack eftersom det fortfarande finns de som tror att allt blandas ihop i slutändan trots att det flera fack i soptunnan.

Man fick också frågor om den nya sopappen som finns för nedladdning.

– Jag hjälpte faktiskt några att ladda ner den, fram till idag har den laddats ner 1270 gånger så det är ganska bra, avslutar Theres Stark.

Artikelbild

| Den nya sopbilen som kan hantera de nya flerfackstunnorna rönte intresse under Bodagen.

011-200 472