Fossildrivna bilar utgör fortfarande lejonparten av den svenska vagnparken. Men i takt med att bilar och bränslen utvecklas blir utbudet av klimatsmarta fordon till vettiga priser större. För att hjälpa köpare på traven finns Konsumentverkets tjänst bilsvar.se. Där kan du se vad det kostar att köpa och äga en viss bilmodell. 50 000 bilmodeller som är max tolv år gamla ingår i jämförelsen.

Under lupp

Nytt sedan i fjol är det klimatindex som bilsvar.se har kompletterats med. Genom det kan du jämföra klimatpåverkan hos de bilmodeller du är intresserad av. Indexet går från noll till 100 och visas både med en siffra och en färgglad stapel, där grönt är det bästa valet sett ur klimatsynpunkt och rött det värsta. En grön bil med index 100 tillhör alltså de bästa som finns på marknaden just nu, medan en törstig, bensindriven bil hamnar på rött och en låg siffra.

Artikelbild

| Vilket drivmedel bilen körs med och vilken klimatpåverkan den har är en faktor som många bilköpare funderar kring.

Torbjörn Noaksson är projektledare på Konsumentverket och hjärnan bakom klimatindexet, som har tagits fram i samarbete med Energimyndigheten, Transportstyrelsen och Naturvårdsverket.

Det nya bonus-malussystemet är förstås medräknat i priserna, säger Torbjörn Noaksson.

Han förklarar att indexet uppdateras varje år för att vara aktuellt och att de senaste uppgifterna nu är inmatade.

Mäter förbrukning

Artikelbild

| Den som funderar på att köpa bil har många val att göra – inte minst vilket drivmedel bilen körs på.

Vad gäller klimatpåverkan kommer uppgifterna om bränsleförbrukning från Bilvision. De nyaste bilarna mäts med den nya körcykeln, WLTP, som började användas förra året. Den tidigare körcykeln, NEDC, visade fel värden för elbilar och laddhybrider och den fasas nu ut även för de äldre bilarna. Utöver förbrukning tar man hänsyn till bränslenas råvaror och sammansättning. Andelen förnybart ökar i både bensin och diesel. Till exempel blandas bensin med etanol och diesel med tallolja och rapsolja. Den diesel som tankas i dag kan vara upp till 50 procent icke-fossil.

Vårt index mäter bilens klimatpåverkan under drift. Vi får in uppgifter om pumpbränslena från Energimyndigheten. Det är alltså det bränsle du som bilist faktiskt använder till vardags och inte laboratoriebränslet, säger Torbjörn Noaksson.
Artikelbild

| Torbjörn Noaksson är projektledare på Konsumentverket och hjärnan bakom klimatindexet.

"Ha ett öppet sinne"

Hur mycket tillverkningen av bilarna påverkar klimatet är däremot inte en faktor som har räknats in, trots att många efterlyser det. Orsaken är att det är för svårt.

En bilmodell som är tysk på papperet kan ha delar som har tillverkats i många länder. Hur klimatpåverkan är vid tillverkningen beror helt på produktionsförhållandena på de olika platserna.
Hur ska man använda bilsvar.se och klimatindexet på bästa sätt?
Ha ett öppet sinne när du letar bil och snöa inte in på bara ett bilmärke. Hur mycket kör du? Hur stor bil behöver du? Kan du köpa en liten bil och sedan hyra en större för fjällresan? Lägg in de bilmodeller du är intresserad av och jämför, säger Torbjörn Noaksson.