Ett ganska stort McDonald's alltså, "större än vid Vallarondellen i Linköping, mindre än i Mjölby", säger arkitekten Sune Thand. Runt hundra platser inne i restaurangen, en uteservering norr om huset och en drive thru för bilburna matgäster.

McDonald's inför bordsservering på allt fler ställen och det betyder att det blir möjligt att välja det, eller att hämta maten vid disken som tidigare. Maten kan antingen beställas i den digitala kiosken i entrén eller vid disken.

Bygglovet gäller en byggnad på 412 kvadratmeter med tillhörande parkeringsplatser och därtill reklam- och hänvisningsskyltar. Enligt ansökan ska huset vara 6,75 meter högt och byggas på platta på marken. Huset blir trämönstrat (i valnöt) och grått med platt, grått tak och skärmtaksbaldakiner.

Artikelbild

| Ett nytt Mc Donalds har fått bygglov i Ödeshög.

– Så som McDonald'sbyggnader ser ut i dag, säger Sune Thand.

Ödeshögs kommun sade ja till bygglov i slutet av förra veckan. Så snart tiden för överklagande har gått ut ska kommunen hålla tekniskt samråd med Food Folk som driver McDonald's i Sverige.

– Först därefter kan vi ge startbesked, säger Rebecka Bäck, samhällsbyggnadschef i Ödeshög.

Exakt när McDonald´s-restaurangen kan stå färdig kan alltså inte slås fast i dag, men enligt bygglovansökan planeras byggtiden vara omkring fem månader.

Fastigheten ligger inom det område som har detaljplanerats för bland annat vägrestauranger. "Byggenheten bedömer att åtgärden passar väl in i området" skriver kommunen i sitt beslut.