"Tjoffe" Sjögren är en något motvillig nominerad till Årets ledare. Visserligen är han både grundare och koncernchef till städföretaget Städarna, men det är ingen "one-man-show", säger han.

– Hela teamet borde vara nominerat, men det känns kul!

Det är nu tio år sedan "Tjoffe" Sjögren som 21-åring startade upp Städarna. Då arbetade han i Stockholm och pendlade till Norrköping.

– Jag saknade polarna och livet här i Norrköping. Men det blev mycket tid på tåget och långa dagar borta från hemmet.

I Stockholm hade han upptäckt något som inte var så vanligt i Norrköping – alla hans kollegor på SF Bio hade hemstäd. Eftersom han själv nu hade ett behov av detta föddes tanken till att starta ett städföretag i Norrköping. Han tog med sig sina kunskaper från marknadsföringsjobbet på SF Bio och applicerade dem på en ny bransch. Företaget växte snabbt och har idag över 240 medarbetare och kontor i 15 städer.

Utmärkelserna står uppradade längs väggarna i rummet där vi sitter. Det har blivit ett antal under åren. De många utmärkelserna tror "Tjoffe" Sjögren beror på att företaget gjort något nytt och unikt.

– Vi har valt att satsa på medarbetarna och vill göra dem till superstars, säger han och förklarar att de satsar på att lyfta upp det positiva hos medarbetarna. En annan viktig del är karriärstegen där medarbetare kan avancera från städare ute på fältet till vd för ett dotterbolag.

– Snittåldern för våra vd:ar är 27 år, vilket betyder att vi har flera som bara är 19–20 år.

Han menar att en ledarförmåga är något man föds med och att åldern därför är irrelevant.

– Sedan finns det andra delar man inte föds med, såsom kunskap om arbetsmiljö och ekonomi, där utbildar vi förstås.

Själv är han inte särskilt duktig på de tjänster som företaget säljer, medger han.

– I början när någon var sjuk fick jag ibland hoppa in och nu försöker jag vara med på en flyttstädning ibland men jag är ganska dålig.

Det viktigaste är egentligen inte vilken position man har, utan att alla befinner sig på en plats där de trivs med det de gör, menar han.

– A och O är att göra det man vill göra. Om man inte är nöjd och trivs med sitt jobb ska man byta. Livet är för kort för att jobba på en arbetsplats där man inte trivs.