– Vårt mål är att Spiran ska bli ett nytt landmärke i centrala Norrköping. Intresset är mycket stort för det här läget men det är fortfarande lite för tidigt att säga vilka som kommer att bli våra hyresgäster, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef för Castellum i Norrköping.

Mot Hörsalsparken kan det exempelvis bli caféverksamhet och längs med Drottninggatan blir det butiker i det före detta bankhuset. Övervåningen ska inredas till kontor.

– Det blir ett väldigt läckert kontor med hög takhöjd där vi kommer att kunna anpassa lokalerna för de företag som flyttar in, säger Cecilia S Aldén. Vi har rivit ur huset under hela sommaren och nu börjar arbetet.

Artikelbild

| Nytt uttryck. När Castellum nu bygger om det före detta Swedbankhuset i Norrköping skapar man mer ljus ner mot Gamla Rådstugugatan.

Kvarteret Spiran 12 har en uthyrbar yta på cirka 7 900 kvadratmeter och huset byggdes ursprungligen för Sparbanken 1972. Fastigheten gränsar mot Drottninggatan/Hörsalsparken/Gamla Rådstugugatan och efter ombyggnad får huset även ny exteriör med större glaspartier.

– Vi ska bevara en del av det ursprungliga för att behålla kvarterets kännetecken men mot Gamla Rådstugugatan får huset en ljusare karaktär som kommer att lysa upp gatan på ett fint sätt, säger Cecilia S Aldén.

Castellum kommer att lägga stor vikt vid att skapa en hållbar fastighet med fokus på låg energiförbrukning och när huset är klart kommer det att uppnå Miljöbyggnad Silver som är den näst högsta certifieringen.