Tidigare i våras aviserade Johanna Palmér att hon kommer att lämna vd-uppdraget för Östsvenska Handelskammaren.

– Jag känner mig lite som Mary Poppins, som flyger iväg och så får vi se helt enkelt var jag kommer att landa, sade hon i en intervju i april och berättade att hon tycker att det skulle vara roligt att vara med på någon form av entreprenörsresa, investera i något bolag och ta på sig något ytterligare styrelseuppdrag.

Under fredagen släppte Fastighets AB L E Lundberg nyheten att hon blir ny styrelseledamot i företaget. "Johanna har under sina åtta år på Östsvenska Handelskammaren mycket framgångsrikt lett och förändrat sin organisation som etablerats som en stark regional påverkanskraft och mötesplats för näringslivet", skriver Lundbergs i ett pressmeddelande.

– Johanna Palmér är en modern och visionär ledare samt en respekterad röst i näringslivet och samhällsdebatten. Vi är mycket glada att Johanna kommer ta en plats i styrelsen, säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i Fastighets AB L E Lundberg.

Företaget uppskattar Johanna Palmérs stora erfarenhet och förståelse för det regionala näringslivet och tänker att hon kommer att bidra med sin kompetens inom tillväxtfrågor och näringsliv samt områden

som hållbarhet och kommunikation. Så här säger Johanna Palmér själv om sitt nya uppdrag:

– Lundbergs är en aktiv aktör i flera viktiga tillväxtregioner i Sverige. Fastighetsbranschen har en avgörande roll för utvecklingen av stadsmiljöer mot en hållbar framtid och jag ser fram emot att få bidra till och från en plattform som har starkt engagemang och ett långsiktigt perspektiv i frågorna.

Hon påbörjar sitt uppdrag som styrelseledamot i augusti.