I början av veckan valde Michael Sturehed, vd för Möbelnytt i Linköping AB, att lämna in en konkursanmälan till Linköpings tingsrätt. I en bilaga meddelade vd:n att företaget var på obestånd.

Därmed stängdes EM Home i Tornby i Linköping. Men då Sturehed även är ägare för EM Home på Ingelsta i Norrköping drabbas nu den butiken av samma öde.

Kunderna i Norrköping möttes under fredagen av en lapp på dörren där det står att bolaget har gått i konkurs.

Artikelbild

| EM Home på Ingelsta är försatt i konkurs på egen begäran.

– Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt att butikerna gått i konkurs, framför allt för våra kunder. Vi har haft butiker i Linköping och Norrköping i många år, säger Amanda Broling på EM Home Interior Sverige AB.

Vad händer med kunderna som har beställt och betalat varor?

– Som jag har förstått det ska de få sina varor från andra EM-butiker runtom i landet, säger Broling.

EM Home är en franchisekedja inom möbel- och inredningsbranschen. Totalt finns det ett 40-tal butiker i Sverige. När det gäller butiken i Norrköping hoppas företaget att den kan drivas vidare i ny regi.

Artikelbild

| Franchisebolaget hoppas att butiken i Norrköping kommer att drivas vidare av en ny ägare.

– Jag vet att vi har en som är intresserad. Ägarbytet hann inte göras klart innan konkursen kom, men den här personen ska fortfarande vara intresserad av att ta över, säger Amanda Broling.

Vad händer med personalen?
Artikelbild

– Det är för tidigt att säga, jag vet inte det just nu, säger Amanda Broling.

Av den senaste årsredovisningen för Möbelnytt i Linköping framgår det att bolaget hade en omsättning på drygt 45 miljoner kronor. Förlusterna uppgick till närmare 6,5 miljoner kronor.

Vi har sökt Michael Sturehed för en kommentar.