Allt är egentligen som vanligt i butiken, men vid årsskiftet tog ägaren Eva Bäckstedt steget från franchisetagare i en stor kedja till att bli en fristående butik.

– Vi får större frihet med olika inköpsvägar när vi är fristående, säger butikschefen Petra Melkersson.

– Det är lättare att vara lyhörd för våra kunders önskemål nu när vi är Djurbutiken.

Artikelbild

| Djurbutiken i Mirum galleria i Norrköping är numera en fristående butik och Petra Melkersson är butikschef i butiken som ägs av Eva Bäckstedt.s

Djurbutiken har en historia som går tillbaka till 1992 och i dag jobbar sex personer i företaget. De servar kunder med bland annat djurfoder och de säljer även djur.

– Vi säljer mest guldhamstrar och vi har även dvärghamster, kaniner, fiskar och undulater. Men att köpa ett djur får inte vara ett impulsköp. Det måste man tänka igenom noga, säger Petra Melkersson.

Djurbutiken erbjuder sig också att ta hand om djuren när ägaren reser bort. Just den här dagen bor två nymfparakiter och en lurvig kaninhona i butiken. I sina egna burar får de mat och skötsel.

– När det är skollov brukar antalet inackorderade smådjur öka, konstaterar Petra Melkersson.

Artikelbild

| Kaninhonan Chloes husse och matte har rest bort några veckor och då får hon bo inackorderad i Djurbutiken i Mirum galleria i Norrköping där bland andra butikschefen Petra Melkersson pysslar om henne.

– Det är en trygghet för djurägare att veta att vi kan pyssla om deras djur.

I ett annat rum finns hundtrim med kloklippning. Den lilla chihuahua-valpen Sigrid kryper ihop i mattes famn när klorna ska klippas och det hela tar bara några minuter.

– Vår bransch märker också att kunderna e-handlar allt mer, men här kan vi ge kunden service och goda råd också. Det är viktigt för oss att bygga en relation med våra kunder, säger Petra Melkersson.