Det är Lars Lundin som lämnar Fiskeby Board för att ta plats på Holmen Paper. Han efterträder Nils Ringborg som varit affärsområdeschef sedan våren 2014. Nils Ringborg ska kvarstå i koncernledningen som rådgivare åt VD.

– Lars Lundin är en omvittnat god förändringsledare med mångårig erfarenhet från både produktionssidan och marknad, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef för Holmen.

– Hans samlade kompetens behövs i arbetet med att fortsätta utveckla vår affär och jag är övertygad om att han kommer ta Holmen Paper till nästa nivå.

Lars Lundin har trettio års erfarenhet från massa- och pappersindustrin med tidigare befattningar på bland annat Stora Enso. Han är idag VD för kartongtillverkaren Fiskeby Board i Norrköping.

– Jag är imponerad över den förändringsresa Holmen Paper gjort från tidningspapper till dagens starka position inom bok- och specialpapper. Jag har följt Holmens utveckling på avstånd under mina år i branschen och ser nu verkligen fram mot att få vara en del av laget, säger Lars Lundin.

– Jag tror och hoppas att mina erfarenheter kommer att vässa Holmens konkurrenskraft ytterligare, säger Lars Lundin.