På invigningsdagen firades det med blåsorkestermusik, tal och bandklippning – såklart med tillhörande dryck och tilltugg. Det har funnits en samling i det gamla lasarettshuset sedan tidigare, men den har nu uppgraderats av Intresseföreningen.

– Vi har valt att gestalta den på ett tydligare sätt. På ett mer pedagogiskt vis för unga personer, säger Göran Björklund som sitter i styrelsen vid Intresseföreningen.

Upprustningen är en stor satsning som det ligger många timmars arbete bakom. Intresseföreningen har spenderat ungefär 400 000 kronor på projektet.

Artikelbild

| Fredrik Davidsson och Jimi Yngve har jobbat med att ta fram det nya museet.

– Det här är ett bidrag till brunnsverksamheten från intresseföreningen. Vi har jobbat i ett och ett halvt år med utställningen.

Till sin hjälp har intresseföreningen haft studenter från Linköpings universitet. Jimi Yngve och Fredrik Davidsson läser på KSM – Kultur, Samhälle, Mediegestaltning – och är två av dem som har jobbat med utställningen.

– Vi har ändrat en utställning som varit fast sen 1980–talet, säger Jimi Yngve.

– Innan kändes det som att det var en samling. De hade försökt få in så många föremål som möjligt, både text och objekt. Det var lite svårt att förstå, vi ville förenkla. Vi har valt ut föremål för att skapa tydligare linjer, säger Fredrik Davidsson.

Artikelbild

| Strålande väder för en invigning.

Vid invigningen märks att intresseföreningen är väldigt nöjda.

– Det här är jättekul, det är utveckling i rätt riktning för Medevi Brunn. Jag hoppas på att fler upptäcker den här fantastiska miljön, säger Göran Björklund.