Kent Lövgren har drivit företaget sedan 1988 och huvudsakligen jobbar man med markarbeten med inriktning på villaträdgårdar, bostadsrättsföreningar, bostadsbolag och företag. I Mark och Bygganläggningar AB jobbar sex personer. Tidigare har man haft sin verksamhet på Vintergatan.

Varför flyttade ni?

– Jag byggde på Vintergatan för tio år sedan men jag kände nu att det blev för trångt. Vi flyttade hit den första januari. Det blir nytt med en butiksdel här där vi visar stenar, murar, trappsteg och sådant. Här på Marmorvägen kan jag expandera, säger Kent Lövgren.

Artikelbild

| Kent Lövgren i den nya butiksdelen.

Vad är det för jobb ni gör mest?

– Det är blandat. Både snickerijobb och grävjobb. Vi har grävmaskiner och lastbilar. Mycket poolgrävningar blir det också. Vi har avtal med bostadsstiftelsen Platen och det är en bra kund. De senaste tio åren har jag sålt plattor och marksten till folk. Så vi har en rätt så stor kundkrets.

Några nyanställningar på gång?

– En grävmaskinist, till en liten 5-tons grävmaskin och en anläggare eller två i första hand. Men det är svårt att få tag på folk. Det är fler entreprenörer som har samma problem.

Artikelbild

| Nya lokaler och mer yta att expandera på har man fått i och med nybygget i Bråstorp.

Kent Lövgren berättar att man ökat delen som gäller plattläggning samt att man nu kommer att sälja marksten, plattor, murar, blocksten och så vidare. Det som blir nytt är en butiksdel och utställning där man har en nyanställd på gång som kommer att sköta den delen.

– Det ligger ju i tiden det här. Så har vi också byggt en visningsyta här ute. Så folk får gå runt och titta.