AB Motala Båtvarv prisades bland annat för långsiktighet. Konstigt vore annars – i år fyller företaget 100 år.

Någon egen båttillverkning finns inte längre sedan 20-talet år. Men den bredd som ändå återstår inom fritidsbåtssegmentet räcker för fortsatt uthållighet, menar vd Jan William. Det handlar ännu om försäljning, förvaring, verkstad och tillbehör.

– En stor ära. Även om det är familjemedlemmar inblandade så är priset hela personalenst, säger Jan William.

Artikelbild

| Årets företagare, Caroline William, var inte på plats. Priset fick istället tas emot av emot av sambon Stefan Lotrean. Sedan visades en videobandad hälsning från Caroline.

19 personer jobbar idag vid båtverket, största antalet anställda hittills.

Företaget ökade efter strategiska beslut omsättningen med 25 procent under 2018.

– Familjeföretag innebär tyvärr mycket av konsensus och det kan vara hämmande i längden. Vi har nu moderniserat, jobbar via ledningsgrupp och det har gett resultat.

Pristagaren i klassen Årets företagare, Caroline William, ägare av Motala djurklinik befann sig utomlands och priset togs istället emot av sambon Stefan Lotrean. Juryn noterar en entreprenör som trots en tuff start slagit sig fram på en konkurrensutsatt marknad och tillsammans med fem anställda tredubblat omsättningen under de fyra år kliniken funnits.

Artikelbild

| Här dras det paralleller till bok- och filmsuccén "Hundraåringen som gick ut genom fönstret". Hasse William var en av dem som fick passera, i bakgrunden brodern Sven.

Även Rotary Motala hade ett pris att komma med. Klubbens kulturstipendiums gick i år både till Martine Rishaug-Hellman, musikalartist, och Aron Westberg, klassisk trombon.

Folkets hus restaurang Skepparpinan fick det östgötska miljönätverkets pris på 5 000 kr. Pengar som ska skänkas vidare till en ungdomsförning som gör insatser för miljön.