I ungefär två år har Elvin hyrt lokaler för sin bilvårds- och försäljningsverksamhet i gamla Muhrmans kiosk, som på senare år varit Kjell Asklings försäljningslokal.

– Första mars flyttar vi till andra sidan gatan. Vi håller på att renovera och jag hoppas att det hinner bli färdigt ,säger Elvin Hagverdi.

För sex år sedan kom han till Sverige från Azerbajdzjan. Han är egentligen utbildad jurist men gav upp tankarna på att kunna överföra den yrkesverksamheten till svenska förhållanden. Så han satsade i stället på att starta en bilfirma och nu tar den ett stort steg framåt.

Artikelbild

| Elvin Hagverdi köpte fastighet på Kungsvägen i Mjölby och flyttar in sin bilhall där.

Elvin har köpt fastigheten där verktygsfirman Tools senast funnits och tidigare Hagelins Järn. Det är en stor och ljus lokal som lämpar sig väl för en bilhall med gott om plats för hans 40-talet begbilar.

– Det blir även kontor och en verkstadsdel. En kompis till mig kommer att ta över här och fortsätta med bilvård och rekond och jag räknar med att kunna samarbeta med honom, säger Elvin.

På sikt hoppas han kunna flytta tillbaka till sitt gamla hemland, när det blivit stabilare och mer demokratiska förhållanden där.

– Vi får se. Mina döttrar kanske inte vill flytta från Sverige.