Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar fjärrstyrda kameraplattformar för film-, tv- och reklamproduktioner. Med en egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik har de haft framgångar med drönare. Systemet Aerigon är ett flygande kamerasystem som nu har använts i flera storskaliga film- och tv-produktioner, som James Bonds "Spectre", Disney´s "Into the woods" och bland annat naturdokumentärer för National geographic och BBC. Intuitive Aerials senaste produkt Newton är en utvecklad drönarteknik

som anpassats för ny användning av kamerastabilisering inom markbundna applikationer.Kamerasytemet är byggt för att kunna fungera i många olika typer av klimat och terränger.

Att systemet nu testas skarpt till en av BBC:s naturfilmprojekt i Afrika betyder mycket för Linköpingsföretaget.

Artikelbild

| Robin Kahlbom, vd för Intuitive Aerial i Linköping.

– Går det väl kan vi få BBC som slutkund, säger Robin Kahlbom, vd för Intuitive Aerial. Tidigare har vi bara funnits med i BBC-produktioner via andra produktionsbolag. Och det ser bra ut hittills. Vi är mycket glada för den feedback vi har fått från BBC.

Men även testerna kan få positiva effekter:

– Det här öppnar dörren för oss på många olika nivåer. BBC:s användning möjliggör affärer mellan bolagen. Men det kommer även att driva försäljningen bland tjänsteföretag i regionen som arbetar runt BBC, fortsätter Robin Kahlbom.