– Det viktiga för mig har varit att lyssna på de fyra partiledarna som ingått i överenskommelsen. Löfven är tydlig med att allt som står där gäller och ska genomföras. Det är för mig det viktigaste, säger Muharrem Demirok, gruppledare för Centerpartiet i Linköping.

Samtidigt säger V att de kommer att stoppa C:s förslag kring marknadshyror och inskränkningar i arbetsrätten.

– Återigen, jag lyssnar på vad Löfven säger och han är väldigt tydligt med att allt som står i överenskommelsen ska genomföras.

Fast det kan ju inte genomföras om V röstar ned förslagen.

– Nej, då röstar man ned regeringen. Så enkelt är det. Vi måste sluta vara så ängsliga. Är det så att V är beredda att rikta misstroende mot regeringen då får man ta konsekvensen då, säger Muharrem Demirok.

Han tycker att det framställs som att C är det enda parti som ska ta ansvar.

– Vi är åtta partier, alla måste ge och ta. Vår partisekreterare uttryckte det bra i radion i dag när han fick frågan om vi har någon plan B, varpå han svarade att tiden för plan B är borta, det här är vår plan K. Centerpartiet har arbetat med så många alternativ och nu är det viktigaste att få till en regering.

Ulf Kristersson påstår att C och L är lurade av S.

– Jag förstår att han säger så, för han måste säga så. Det hade varit jättekonstigt om han stått och sagt att han var imponerad av C och L:s agerande.