O'Learys vd Christian Bellander vill inte avslöja alltför mycket om planerna innan alla papper är påskrivna, men han bekräftar att företaget tittar på en lokal i Linköping och för diskussioner med potentiella franchisetagare.

– Jag vill inte lova något, men vi har planer på att öppna i Linköping, absolut. Jag räknar med att alla papper är klara inom några månader och att vi kan öppna under 2019, säger han.

Handlar det om nya lokaler, eller tar ni över en befintlig restaurang?

Artikelbild

| Vd Christian Bellander räknar med att O'Learys kan öppna en restaurang med bowling i Linköping under nästa år.

– Det väljer jag att inte kommentera.

Hur stora ytor handlar det om?

– Det blir ett eventcenter med restaurang, bowling och andra aktiviteter. Vi har sådana på allt från 1 500 upp till 7 000 kvadratmeter, men det vanligaste är 2 000–3 000.

O'Learys har funnits tidigare i Linköping, på Ågatan och senare på Sankt Larsgatan och Tanneforsgatan. Sedan sportbaren på Tanneforsgatan stängdes i juni 2015 har Linköping varit en vit fläck på O'Learys karta.

– Vi har en lite brokig historia i Linköping. Det var inte så att O'Learys koncept inte funkade där. Det handlade mer om att vi inte riktigt hade samma målbild som våra partners, och av olika skäl fick vi stänga ner verksamheten. Men vi tror jättemycket på Linköping, det är en av Sveriges större städer med mycket studenter och företagsliv, säger Bellander.

O'Learys är en stor franchisekedja med 135 restauranger i 14 länder. I Östergötland finns det tre O'Learys – i Norrköping, Motala och Finspång.